Британският институт за автомобилна индустрия (IMI) изготви доклад, в който се

...
Британският институт за автомобилна индустрия (IMI) изготви доклад, в който се
Коментари Харесай

Доклад на Британския институт за автомобилна индустрия: Електромобилите са троянски кон на Пекин в Европа

Британският институт за автомобилна индустрия (IMI) изготви отчет, в който се показва, че стотици хиляди китайски коли, които понастоящем се експлоатират в Европа и Обединеното кралство, могат да бъдат еднолично и отдалечено " изключени " по волята на китайските управляващи. Това от своя страна би довело до парализа на автомагистралите в Стария свят, оповестява  в. The Times. 

Напоследък доста се приказва за опасността за производителите на коли, която съставлява несъразмерната взаимозависимост от китайските материали, нужни за производството на електрически автомобили и акумулатори. Нещо повече, водещите западни страни и Япония към този момент подхващат ограничения за понижаване на тази взаимозависимост заради закани за националната сигурност. Според професор Джим Сейкър, ръководител на Института на английската автомобилна промишленост, обаче опасността от евентуален китайски напън върху Европа не се лимитира единствено до този тип взаимозависимост. Той уточни друга евентуална опасност - интелигентните електрически коли, които в действителност се създават в Китай. Според проф. Сейкър те биха могли да изиграят ролята на троянски кон заради " съществени проблеми със сигурността ".

Между 100 000 и 300 000 електромобила в Европа могат да бъдат отдалечено " изключени " от китайските управляващи, в случай че те пожелаят: " Заплахата, която съставлява наводняването на страната с интелигентни електрически коли, може да се окаже най-ефективният троянски кон, с който разполага китайското държавно управление, " твърди проф. Джим Сейкър.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР